SRAM AXS nu in de winkel te zien!

We hebben de Giant TCR Advanced SL 0 Disc Red in de winkel staan, kom eens langs om deze fraaie racer te bekijken!

 

Afbeeldingsresultaat voor sram axs logo

 

AXS heeft Bluetooth mobile connectivity zodat je het kunt koppelen met diverse fietscomputers om data van de groepset te bekijken. Via de AXS app op je telefoon kun je allerlei settings veranderen. Zo kun je zelf bepalen welke knop in het systeem wát doet.

 

 

AXS: Eén draadloos platform

Voordat we in de indivuele groepsets duiken, eerst wat ze delen: AXS (spreek uit ‘access’). Alle draadloze componenten in de nieuwe groepsets spreken dezelfde taal. Het is een evolutie van SRAM’s eerste RED eTap, maar is er – op de batterijen na – niet compatibel mee. Je kunt je 11 speed RED eTap dus niet mixen met de 12-speed componenten.

De snelheid waarmee de commando’s worden verstuurd, is verder opgevoerd en ook de derailleurs zouden nu sneller werken dan de eerste generatie RED eTap. In dat opzicht had SRAM ook wel wat achterstand weg te werken ten pzichte van de bedrade elektronische schakelgroepen van Shimano en Campagnolo.

‘Control. Personalize. Monitor.’
Doordat de taal universeel is gemaakt, kun je dus gemakkelijk mixen binnen de SRAM AXS familie. Je kunt dus de Eagle eTap derailleur aansturen met de drop bar schakel/remgrepen van de RED eTap groep! Of… de Reverb AXS dropper.

AXS heeft Bluetooth mobile connectivity zodat je het kunt koppelen met diverse fietscomputers om data van de groepset te bekijken. Via de AXS app op je telefoon kun je allerlei settings veranderen. Zo kun je zelf bepalen welke knop in het systeem wát doet. Bij de RED eTap groepset kun je via app ook een sequentieel schakelprogramma instellen. Oftewel: de voor- en achterderailleur schakelen gecoordineerd zodat je alle unieke ratio’s achter elkaar kunt schakelen, zonder zélf de voorderailleur te bedienen. Dit was een tijd lang alleen voorbehouden aan Shimano’s Di2 onder meer omwille van patenten.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 8 =